zondag 1 april 2018

zondag 1 april


De zon wekte ons al om 7.00 u voor een stevig ontbijt. Na dit achter de kiezen te hebben stonden de chauffeurs te popelen om ons naar de volgende bestemming te brengen en rond 8u30 rijden we richting Siena!

Na het aankomen in deze mooie, middeleeuwse stad maakten we direct kennis met het feit dat Siena op heuvels gebouwd is. Deze vermoeiende tocht was het echter wel waard, aangezien het stadscentrum een ware parel is.

De eerste bezienswaardigheid was alweer een kerk, maar ook nu weer waren we onder de indruk. De Cattedrale di Santa Maria Assunta is gelegen op de hoogste plek in Siena en is versierd met talrijke beelden van Maria, de vier evangelisten en dieren. Op de trappen voor haar gevel vonden we dus een ideale plaats om onze groepsfoto te maken.

Van het hoogste punt trokken we naar het laagste punt: Il Campo. Dit prachtige plein verwonderde ons en vooral de verhalen over de Palio spraken tot de verbeelding. Jammer genoeg konden we de hoge toren op de Palazzo Publico niet bezoeken. Op deze paasdag waren we immers niet alleen in de middeleeuwse stad. Met de extra vrije tijd konden we dan wel lekker genieten van de zon, een ijsje en het gezelschap op het stadsplein. Zo waren we allemaal uitgerust voor de lange trip naar Cassinno.

Met de busrit van 4 uur achter de rug konden we in het hotel genieten van een typische Italiaanse risotto met scampi’s. ’s Avonds stond er nog een leuke quiz gemaakt door onze gemotiveerde begeleiders op het programma. Deze werd gewonnen door de slimme groep "Wouter Haumont"!

Rune Tielens en Demi VolzDerde plaats

Tweede plaats

Winnaars!Geen opmerkingen:

Een reactie posten