zaterdag 31 maart 2018

zaterdag 31 maart

Dag drie begon vroeg in Hotel Regina. Na een klein ontbijtje -zoals gebruikelijk in Italië- vertrokken we met de bus naar Firenze. 

Deze stad is het hoogtepunt van de Italiaanse renaissancekunst onder meer door de investeringen in kunst van de familie De Medici in de 15de eeuw. In verschillende gidsgroepen kregen we ondanks de regen een super leuke rondleiding door Firenze. We bezochten onder andere de mooie Santa Maria del Fiore en de Ponte Vecchio. 

Iedereen kreeg ook nog heel wat vrije tijd om een beetje rond te kuieren op de ledermarkt of om in de overdekte markthallen een lekkere Italiaanse specialiteit te ontdekken. Een aantal leerlingen hadden ervoor gekozen om naar de Galleria degli Uffizi te gaan. Dit museum bezit een grote collectie van topwerken zoals de Primavera van Botticelli en de Medusa van Caravaggio. Een andere groep kon genieten van de pittoreske Boboli-tuinen, die door de onverwachte zonnestralen nog mooier werden. 

Na een laatste inspanning van veel trappen naar de bus konden we genieten van een mooi uitzicht over de stad. Uitgeput keerden we terug naar het hotel waar we nog genoten van een lekker diner. We kijken alvast uit naar het vervolg van de reis. 

Anke Meirlaen

  Geen opmerkingen:

Een reactie posten