donderdag 5 april 2018

woensdag 4 april

De zevende dag zit er alweer op. Vandaag kort samengevat: een klein beetje regen, veel kunst/architectuur maar vooral ook heel veel stappen, zoals de meeste afgelopen dagen.

Vanmorgen gingen we om de dag christelijk en vroom in te zetten als eerst, met de metro, naar de Vaticaanse musea, gelegen in Vaticaanstad. Hier hebben een aantal leerlingen de paus zelfs kunnen spotten. De andere leerlingen verkenden de Vaticaanse musea die zeer mooi waren ingericht en waarvan ik persoonlijk de Sixtijnse kapel het hoogtepunt vond, wel jammer dat we hier geen foto’s mochten trekken.

Na een snelle hap was het op naar de volgende bestemming: de rij voor de Sint-Pieters basiliek om 537 treden te beklimmen  Na een dikke 2 uur aanschuiven, was het echt genieten. Het uitzicht op de koepel was werkelijk prachtig, het was het aanschuiven en trappen beklimmen toch wel waard, zeker een aanrader. Daarna kwamen we terecht in de Sint-Pieters basiliek zelf, wat ondanks al de vorige adembenemende gebouwen toch wel een van de toppunten van de architectuur in Rome genoemd mag worden. Wist je dat: onder deze basiliek Petrus zogezegd ligt begraven, er een aanslag op de Piëta van Michelangelo gepleegd is en deze basiliek zo immens groot is dat veel wereldberoemde kerken en monumenten er in passen, zoals de toren van Pisa die we eveneens bezochten.

Na het bezoek aan Vaticaanstad trokken we terug richting Piazza Navona, waar we aten in een restaurant in de buurt genaamd “Vella”. Het eten hier was vrij aangenaam, ik vond persoonlijk het dessert, panna cotta met chocolade, de beste van de drie gangen. Hierna zijn we dan ook goedgeluimd naar de Trevifontein vertrokken, waaruit ongeveer 3 000 euro in muntjes regelmatig wordt gevist. De helft hiervan zou wel eens van leerlingen van het SAB kunnen zijn. Vervolgens was het nog wat stappen naar de bus, waar we een leuke afsluiter hebben gehad in de vorm van wat meezingers. Een gezellige afsluiter voor een geslaagde dag. Morgen weer vroeg op om te vertrekken naar de volgende bestemming: Orvieto, we komen eraan!

Gijs Heynickx

  1 opmerking: