donderdag 5 april 2018

dinsdag 3 april

Onze dag startte om 7.00 u met een heerlijk ontbijt! We vertrokken naar het centrum van Rome om 8.00 u met de bus. Onze eerste stop was aan de bekende Trevi-fontein, waar ze op dat moment nog de centjes van voorbije dagen uithaalden. De legende van deze fontein zegt het volgende: Als je met je rug naar de fontein staat, moet je twee muntjes met je rechterhand over je linkerschouder gooien en op datzelfde moment 'Arrivederci Roma!' roepen. Dit zou betekenen dat je ooit zal terugkeren naar Rome met je geliefde.

Hierna bezochten we de mooie kerk 'San Ignatio'. Spectaculair hier was dat het 'leek' alsof er een koepel was in de kerk, terwijl de kerk helemaal geen koepel heeft. Het plafond is namelijk zo geschilderd, waardoor de zichtbare koepel een illusie blijkt. In deze kerk werden ook vier continenten vertegenwoordigd namelijk Afrika, Amerika, Azië en Europa.

Helaas was onze timing bij deze kerk een beetje ongemakkelijk. Er vond namelijk op dat moment een begrafenis plaats, waardoor enkele groepen de kerk pas later konden bezichtigen.

Vervolgens bezochten we het Pantheon met zijn enorme koepel en zijn pilaren die uit één steen zijn gemaakt. In het midden van de koepel is een grote lichtopening met diameter van bijna 9 meter! Als het licht van de zon hierlangs binnen schijnt, zorgt dit voor een prachtige belichting in het midden van het Pantheon.

We volgden de gids naar een plein, het 'Piazza Navona' waar we een grote fontein konden bezichtigen.

Hierna kregen we een pauze tot 12.30 u om onze hongerige magen te stillen. Vervolgens wandelden we samen naar het Colosseum. Dit amfitheater staat bekend om de gladiatorenspelen. Door het ontbreken van de originele vloer, kregen we zicht op de catacomben. We konden hier vrij rondlopen waardoor we de gelegenheid hadden om veel foto's te maken. Daarnaast dachten we na over hoe men ooit zo'n amfitheater heeft kunnen bouwen. Heel straf!

Na ons bezoek aan het Colosseum wandelden we langs of doorheen het Forum Romanum: het hart van het klassieke Rome. We stonden stil bij verschillende historische monumenten. We eindigden aan het Piazza Navona en liepen zo verder naar de bussen die ons naar het Operahuis brachten. Hier stond ons een lekkere avondmaal te wachten. Terwijl konden we genieten van een mooie, maar ook komische operavoorstelling. Een mooie afsluiter van deze leuke dag!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten