zaterdag 7 april 2018

zaterdag 7 april

Nadat we tot in de late uurtjes de Italiaanse dansvloeren onveilig hebben gemaakt, was het toch wat moeilijker om terug vol energie op te staan. Natuurlijk zouden we SAB niet zijn als we geen speciale manier hadden bedacht om die slaapogen (en katers) weg te spoelen. Dit deden we letterlijk, een deel van de groep ging namelijk een verfrissende plons nemen in de nabijgelegen Adriatische zee.

Ondertussen was de rest ook wakker en ging iedereen aanschuiven voor een overheerlijk ontbijt met de bijhorende sapjes en welbekende croissants. Nadat alle krachten terug waren opgeladen, konden we het laatste hotel verlaten. Dit deden we met Italiaanse bussen aangezien onze welbekende chauffeurs rust nodig hadden voor de lange reis die ze nog voor de boeg hadden. Eenmaal aangekomen aan de boot konden we vertrekken richting het authentieke Venetië! Met een frisse wind in de haren en de zon in onze ogen konden we uiteindelijk toch de "stad van het water" besporen. Eerst kregen we een kleine gidsing per klas over de geschiedenis en belangrijke gebouwen. Zo kwam ook het probleem naar voren dat Venetië regelmatig onder water staat, en dat ze hier ook maatregelen voor moeten en hebben genomen.

Vervolgens kregen we vrije tijd om de stad op onze eigen manier te ontdekken. Sommigen van ons bezochten het Hard Rock Café, anderen gingen liever rustig een terrasje doen. Diegenen die toch liever nog iets extra wilden zien, konden met Marc Umans mee gaan. Hij nam deze personen dan mee naar La Scuola Di San Rocco waardoor de echte cultuurliefhebbers ook aan hun trekken konden komen.

Na dit dagje Venetië was het weer tijd om te verzamelen en met de bussen te vertrekken richting het Gardameer. Hier gingen we een "Laatste Avondmaal" houden. Deze keer werd er lasagne, kip en een ijsdessert geserveerd. Na het lekkere eten moesten we onze Romereis jammer genoeg al een beetje afsluiten. Dit deden we door middel van een speech gegeven door de altijd enthousiaste Marc Umans. Zijn speech werd afgewisseld met enkele muzikale hoogstandjes gebracht door Wout Segers, Willem Jan Quintens, Gijs Fiten en Bram Teuwen. Ze wisten alle vier de juiste (gevoelige) snaren aan te raken waardoor onze reis toch zeker en vast op een goede manier werd afgesloten. Het echte hoogtepunt van de avond werd verzorgd door - jawel weeral - Marc Umans. Hij ging namelijk samen met de vier bovenvermelde leerlingen een muziekstuk brengen om zo de afsluiting nog meer kracht bij te zetten.

Uiteindelijk moesten we toch weer ons vertrouwd plekje opzoeken in de bus om ons klaar te maken voor de lange reis naar België. Desalniettemin zullen we deze dag (en reis) nooit vergeten.

Jakke Neyens

1 opmerking:

  1. Geweldig dat we deze reis vanuit het thuisfront konden mee volgen. Dankjewel daarvoor!

    BeantwoordenVerwijderen