vrijdag 30 maart 2018

vrijdag 30 maart


Na een korte nacht stonden we, net zoals donderdag, weer klaar met ons koffer(tje) voor een nieuw avontuur. Weeral in die Bausmobiel voor een rit van 3 uur. We gingen richting Pisa om de befaamde scheve toren te bewonderen. Uiteraard konden de cliché-foto’s niet ontbreken. Met als resultaat 170 sukkelende leerlingen en 12 zotte begeleiders die naar alle hoeken en kanten aan het buigen waren, hopelijk zijn er hier en daar dan toch wat mooie kiekjes..  Natuurlijk mogen we de andere gebouwen niet vergeten, zo hebben we ook de Dom en het Baptisterium bezocht. Wisten jullie dat al deze 3 gebouwen scheef staan? Wij ondertussen wel J.  Nu hadden we even een pauze om een lekkere Italiaanse pizza of pasta te eten eventueel met een glaasje wijn. Onze buikjes zaten weer goed vol, tijd om weer iets actiefs te doen. De bus instappen, again … 

De volgende activiteit was een stadspel per klas in Lucca. Vele lachwekkende en soms wat pikante opdrachtjes (Tim zal wel weten wat we bedoelen) gingen aan ons voorbij. Zo moesten we proberen om binnen de 5 minuten met z’n allen 50 cent bijeen te krijgen door ons belachelijk te maken. En ja dit was ook nog eens gelukt. Iedere klas kreeg ook de uitdaging om een liedje te schrijven over de Romereis. Hier kwamen toffe, grappige, maar misschien ook wel gênante rijmpjes in voor, hé Marc.  Uiteindelijk besloot de jury dat zowel 6WWb, 6HWa en 6STWb de meeste zang skills hadden. Dit werd dan ook nog eens bevestigd in de busrit richting hotel. Samen met Marc, Lize, Falke, Melissa en dj Jurgen werd het een groot schlagerfestival.  

Uiteindelijk aangekomen in het hotel, konden nog even verder feesten vooraleer we konden genieten van het ‘lekkere’ eten.  Hierna mochten we de stad verkennen tot half 12. Nu is het tijd om in ons bedje te kruipen, letterlijk en figuurlijk ;)

Femke Berben en Nore Lenaerts


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten